Jongverkenners

jongens van 11 tot 14 jaar

Dag liefste/soms minder lieve jongverkenners,

Dit jaar is mijn 3de jaar leiding. De meesten onder jullie zullen mij hoogst waarschijnlijk wel al eens hebben zien rond huppelen/lopen/wandelen/slenteren/vallen op de scouts of op één of ander kamp. Momenteel ben ik 20 jaar oud en jullie zijn de gelukkigen om mijn 21ste jaar mee te vieren dit jaar( episch mega lit feestje dus). Zelf zit ik al van bij de kleine kapoentjes in de scouts, ik kan dus zeggen dat ik al 14 jaar in de scouts zit (lekker lang dus).

Ik heb ook nog andere dingen te doen buiten de scouts. Zoals in mijn zetel liggen en af en toe eens op stap gaan. Maar ik ben ook al altijd vrij sportief geweest. Ik heb al atletiek, volleybal en mijn laatste 3 jaar heb ik voetbal gedaan. Dit jaar ga ik even pauzeren met voetbal en me iets meer focussen op school en met mijn eerder genoemde ‘hobby’s’  ;-). Voor moesten jullie nog verder geïnteresseerd zijn in mijn minder sociaal leven: ik studeer biochemie aan de hoge school.

Hiernaast zien jullie dan nog een fotootje van mij waar ik op jinkamp mijn kleur heb gekregen en vanaf dan ga ik door het leven als Aurora Borealisgroene Scherpzinnige Arasari. Ziezoo als jullie nog dingen over me te weten willen komen zijn jullie altijd welkom op de scouts om mij lastig te vallen!

Dag Jongverkenners en jongverkenner-ouders

Mijn naam is Marijn en ik ben dit jaar jullie nieuwe favoriete leiding ;)

Sommige gelukzakken onder jullie zullen nu voor de derde keer leiding krijgen van mij! Ik ben tot op heden al 20 keer met de aarde rond de zon gevlogen en zit al 13 jaar in de scouts. Mijn totemnaam is lapis lazuliblauwe vinding- rijke xerus en daar ben ik heel erg trots op.

Ook buiten de scouts hou ik mij met vanalles bezig. Ik ga nu naar mijn derde jaar burgerlijk ingenieur, iets wat een zeer groot deel van mijn tijd opneemt. Ik heb 12 jaar voetbal gespeeld maar ik heb mijn succesvolle voetbalcarrière onlangs tot stilstand ge- bracht. Momenteel ga ik nog regelmatig enkele kilometers lopen en ik durf af en toe wel eens een computerspelletje spelen.

Kampen bouwen en gezellig aan een kampvuurtje zitten met wat vrienden zijn mijn favoriete scouts-activiteiten. Ik leer zeer graag bij, hou van la- chen en luister veel naar muziek en audioboeken. Ik heb een hekel aan opstaan en aan dingen horen die ik al weet.

Ik heb ongelooflijk veel zin in mijn 14de scoutsjaar net zoals mijn fantastisch team van medeleiding, ik hoop dat jullie even enthousiast zijn als mij!

Een stevige linker en rechter

Marijn

Jow de mannen

Jullie kennen mij misschien wel als Baloe maar vanaf nu mogen jullie mij Leander noemen.

Ik ben 20 jaar oud en dit is mijn derde jaar als leiding. Voor sommige van jul- lie gaat deze topleiding jullie voor de 2de of 3de keer een fantastisch jaar bezorgen! Ik ben gestart als eerste jaar kapoen en dit is dus mijn 15de jaar in de scouts en ik kan er nog altijd niet genoeg van krijgen. Mijn totem- naam is Ararode Levenskrachtige Sneeuwstormvogel, amai die is lang hoor ik jullie denken ;)

Ik ben momenteel ook nog altijd aan het studeren, namelijk kinesitherapie in mijn derde jaar. Ja jullie gaan ook nog zo lang moeten studeren. Buiten de scouts neemt judo het meeste van mijn vrijetijd in beslag en ik doe dit ook vele jaren. Ik doe ook regelmatig wedstrijden. Ondertussen heb ik al een zwarte gordel en ik wil zeker nog verder geraken. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als mij want het wordt een scoutsjaar om nooit te vergeten!

Een stevige linker,

Leander

Dag Boyzzz

Hier spreekt één van jullie nieuwe leiding tot jullie! Ik ben Jacobe Bunck en werd op 15 april 18 jaar oud. Ik zit al van bij de kapoentjes in de scouts wat maakt dat ik nu mijn 13de scoutsjaar start. Deze zomer was het mijn laatste jaar als lid en dat heb ik in het prachtige maar verre Thailand afge- sloten met mijn fantastische medejinners. Dit jaar is het dus mijn eerste jaar als lei- ding in de scouts maar heb er bij kazou al twee top kampen opzitten als monitor. Vorige zomer ging ik naar Nederland met 9 en 10 jarigen.

Dit jaar trok ik naar Italië met 13 en 14 jarigen. In september start ik mijn eerste dagen op Artevelde hogeschool waar ik ergotherapie ga studeren. In het middelbaar heb ik 6 jaar lang op de Steinerschool gezeten in Gent. Tijd voor andere hobby’s ga ik niet echt hebben dus ben ik dit jaar gestopt met volleybal zodat ik me voor de volle 10000 % kan inzetten voor de scouts en voor kazou!!!

Zo ik denk dat jullie het ‘ belangrijkste’ over mij weten en anders zijn jullie altijd welkom op de vergaderingen met jullie vragen! Ik heb er alvast enorm veel zin in, ik hoop jullie ook en tot op startdag!!!

Stevige linker

Ramboetanrode parmantige picus

jongverkenners@scoutsevergem.be

Het eerste boekje kan je hier vinden!